Rólunk írták

Receptre írják az új kazánt?

Felírja az orvos, hogy szereljen fel új kazánt - és ehhez anyagi támogatást is kap? Igen! És ez egyáltalán nem vicc, mert a briteknél mostantól ez maga a valóság.
hvg.hu

Energiahatékonyságot Magyarországnak!

2015 és 2020 között az eddigi források duplája, mintegy évi 75 milliárd forint jut energiahatékonysági beruházásokra az új uniós forrásokból. Ezek gazdaságos és korszerű felhasználására tettek javaslatokat szakmai szervezetek az Energiahatékonysági Világnap alkalmából.http://www.greenfo.hu/hirek/...
Greenfo.hu

Bart István a MEHI vezetője a Kossuth Rádióban

Ütköző c. műsor12:30-tólhttp://hangtar.radio.hu/kossuth#!#2014-10-31
Kossuth Rádió Hangtár

Félmilliót ad új ablakra vagy hűtőre az állam

 A keretből futja a korszerűsítésekre, de csak azok járnak jól, akik ki tudják várni, hogy az állam megtérítse a beruházás 40 százalékát.
Origo

Itt van az igazi rezsicsökkentés

Elindult a Magyarországon egyedülálló, valós körülmények között végzett épület energiahatékonysági összehasonlító program, amelyben két családi ház fűtési költségeinek alakulását hasonlítják össze a fűtési szezonban.
http://www.piacesprofit.hu/klimablog/felelos_vallalatok/itt-van-az-igazi-rezsicsokkentes/

[Greenfo] Csepp a tengerben az új lakossági energiahatékonysági pályázat

Hiába nyílik meg új lakásfelújítási pályázat, az abban szereplő összeg olyan kevés, hogy a felújításra váró lakások 0,04 százalékára lesz csak elég. Ebben a tempóban 660 évbe telne a lakások felújítása. Hol késik a Zöldgazdaság?
http://www.greenfo.hu/hirek/2013/07/18/csepp-a-tengerben-az-uj-lakossagi-energiahatekonysagi-palyazat

[Greenfo] Energiahatékonyság nélkül vége a mostani éghajlatnak

A Nemzetközi Energia Ügynökség szerint a mai klíma megvédéséhez szükséges kibocsátás-csökkentés felét a hatékonyabb energiafelhasználásnak kell adnia.
http://www.greenfo.hu/hirek/2013/06/21/energiahatekonysag-nelkul-vege-a-mostani-eghajlatnak

[Greenfo] Energiahatékonysági politikánk csak a 20. az EU-ban

27 tagállam energiahatékonysági szabályozásait hasonlítja össze egy 2012-es nemzetközi felmérés, amely szerint Magyarország energiahatékonysági politikája a huszadik az EU-ban. A felmérésben megkérdezett hazai szakértők szerint a Kormány inkább csak a jelszavak szintjén foglalkozik az...
http://www.greenfo.hu/hirek/2013/06/02/energiahatekonysagi-politikank-csak-a-20-az-eu-ban

[HVG.hu] Jegelhetik a lakosság energiahatékonysági támogatásait

Egy kis kormányzati igyekezet kellene csak a szakmeber szerint ahhoz, hogy már jövőre elinduljon a lakóházak energiahatékonysági programja, de 12,5 milliárd forintnyi állami támogatás helyett csak ígéret van: négy év múlva lesz az indulás.
http://hvg.hu/gazdasag/20130524_Jegelhetik_a_lakossag_energiahatekonysagi

[Napi Gazdaság] Érthetetlenül sokat kell várni a családi házak energiaprogramjára

Érthetetlen, hogy miért kell még éveket várni a tegnap bejelentett, a családi házak energetikai felújítását támogató program elindulására a Magyar Energiahatékonysági Intézet szerint. Görögországban például a válság közepén az EU-társfinanszírozásos lakossági energiahatékonysági alap 2010-es...
http://www.napi.hu/magyar_gazdasag/erthetetlenul_sokat_kell_varni_a_csaladi_hazak_energiaprogramjara.554557.html