Energiahatékonyságot EUs forrásokból: új munkahelyek és gazdasági növekedés

Dátum: 2013-11-06 - 2013-11-06
Helyszín: Corinthia Hotel Budapest térkép

A konferencia előadásai az alábbi link alatt elérhetőek: http://mehi.hu/hir/energiahatekonysagot-eus-forrasokbol-uj-munkahelyek-es-gazdasagi-novekedes-konferencia-eloadasai

 

For english version and registration form click here

A magyar gazdaság számára kitörési lehetőség az energiahatékonysági beruházások ösztönzése. E beruházások növelik a gazdasági aktivitást, munkahelyek tízezreit biztosítják, csökkentik hazánk energiafüggőségét, és egyúttal csökkentik a rezsiköltségeket. A háztartások és vállalatok gyenge tőkeereje és rossz hitelképessége miatt azonban még a gazdaságilag indokolt hatékonysági beruházások sem valósulnak meg. 

Ez megváltozik a 2014-2020 közti időszakban, amikor az EU forrásokból a lakossági energiahatékonysági beruházások is támogathatók lesznek.  Az új tagállamokban az uniós források központi szerepet játszanak a gazdaság fejlődésében. Az új Energiahatékonysági Irányelv és az Európai Unió 2014-2020 több évre szóló pénzügyi keretrendszere lehetőséget teremt az uniós források kihasználására, hogy az új tagállamokban az energiahatékonyság minél szélesebb körben elterjedhessen.

A 2014-2020-as időszak EU forrásainak prioritásai kiemelten helyen kezelik az éghajlatváltozás elleni harcot, és súlyt helyeznek az innovatív finanszírozási eszközök (hitelek, garancia-alapok, stb.) létrehozására. A legtöbb új tagállamnak azonban kevés a tapasztalata az innovatív pénzügyi eszközökkel vagy az energiahatékonysági beruházások nagy léptékű támogatási rendszereivel.

A konferenciát a Magyar Energiahatékonysági Intézet Nonprofit Kft. szervezi. European Climate Foundation és a  Német Szövetségi Környezetvédelmi Minisztérium támogatja. A konferencia célja:

-          hogy kiemelje a az energiahatékonyság kulcsszerepét a tagállamok gazdasági,- és klímapolitikai céljaiban;

-          hogy bemutassa a jelenlegi legjobb energiahatékonysági finanszírozási gyakorlatokat

-          hogy megvitassák a tagállamok energiahatékonysági finanszírozási terveit és lehetőségeit

A konferencia angol és magyar nyelvű (kétirányú tolmács részvételével).

A részvétel díja:

Október 28-ig: 5000Ft (kb. 17 EUR)

Október 28. után: 10.000 Ft (kb. 34 EUR)