Magyar Energiahatékonysági Kerekasztal

2013. 6. 12.

Szakértők szerint az energiahatékonyság Magyarország legnagyobb olajmezője. amely nagy lehetőségeket rejt: az energiahatékonysági beruházások munkahelyeket teremtenek, növelik a gazdaságot, csökkentik hazánk energiafüggőségét, és segítenek az éghajlatváltozás elleni harcban. Szlovákiában, a Baltikumban, Csehországban már felismerték ezt, ideje, hogy Magyarország is kiaknázza ezt az erőforrást.

Az energiahatékonysági beruházások fellendítése előtt komoly akadályok is állnak: a tőkehiány, a gyenge hitelképesség, a bizalmatlanság, a gyenge kivitelezés, és így tovább. Mindezek az akadályok határozott állami szerepvállalással elháríthatóak, de ehhez egyelőre nem gyűlt össze a politikai akarat.

Ennek a kerekasztalnak az a célja, hogy hírek, beszélgetések, viták útján létrehozza a politikai akarat létrejöttéhez szükséges kritikus tömeget: azt a szakértői-döntéshozói csoportot, amelyik tisztáben van az energiahatékonyság jelentőségével, és képes hatással lenni politikusainkra.

Segíts Te is a legnagyobb hazai energiaforrás feltárásában, vegyél részt a Magyar Energiahatékonysági Kerekasztal munkájában!

A csoporthoz az alábbi linken lehet csatlakozni (LinkedIN tagság szükséges hozzá): http://www.linkedin.com/groups/Magyar-Energiahat%C3%A9konys%C3%A1gi-Kerekasztal-5054650