Felhasználói nyilatkozat és adatlap

Auditorok Jegyzéke

A Magyar Energiahatékonysági Intézet honlapján ipari energetikai-auditor jegyzéket indít.  

A jegyzék elsődleges célja az energiahatékonysági piac szervezése: gyakran keresik meg a MEHI-t azzal, hogy tudunk-e ipari energetikai auditot végző szakembereket, cégeket ajánlani. Ez annak is köszönhető, hogy az Energiahatékonysági Irányelv hazai átültetése következtében kötelezővé vált a nagyvállalatok számára 2015. december 5-ig (majd minden azt követő 4 évben) elvégezni az auditot.

Az adatbázis lehetőséget nyújt a vállalatoknak, hogy szervezett és megbízható forrásból választhassanak auditorokat. Az auditorok számára megjelenési, tájékoztató-információs felületet biztosítunk. 

Az adatbázis az auditorokat nemcsak listázza, hanem objektív szempontok alapján pontozza is, így elősegítve az audit-szolgáltatások minőségének javulását. 

A jegyzékbe való bekerülés önkéntes, csak egy adatlapot kell kitölteni.  A szolgáltatás díjmentes.

Felhívjuk figyelmüket, hogy a Magyar Energiahatékonysági Intézet által indított Auditor Jegyzék nem azonos az energiahatékonyságról szóló 2015. évi LVII. törvény 37.§ szerinti regisztráló szervezettel, valamint névjegyzékkel.

Kérünk minden érdeklődőt, hogy akkor jelentkezzen jegyzékünkbe, ha az energiahatékonyságról szóló 2015. évi LVII. törvény auditorokra vonatkozó előírásainak eleget tesz, vagy eleget kíván majd tenni (www.mekh.hu/energiahatekonysag).

 

Tájékoztatás

A Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal kiadta az energiahatékonysági törvény szerinti első, regisztrálásra jogosító engedélyt: a Hivatal 2015. szeptember 18-án engedélyezte a Magyar Mérnöki Kamara számára a regisztrálási tevékenységet az energiahatékonyságról szóló 2015. évi LVII. törvény szerint.

Az engedély alapján a regisztráló szervezet intézi az energetikai auditorok és auditáló szervezetek tevékenységének bejelentéseit, felkészítő tanfolyamokat és szakmai vizsgákat szervez.

A regisztráló szervezetek nyilvántartása elérhető a Hivatal honlapján a Kiemelt témák, Energiahatékonyság rovatban, a Kapcsolódó dokumentumoknál.

 

Jelentkezés az Auditor Jegyzékbe

Amennyiben jelentkezni kíván az adatbázisba, kérjük, hogy a Pontozási Rendszer és Adatlap rész alatt olvasható adatlapot töltse ki, melyet az alábbi linken ér el. Az adatlap on-line kitöltésével beleegyezik, hogy a Magyar Energiahatékonysági Intézet Nonprofit Közhasznú Kft. (MEHI) adatait honlapján, az Auditor Jegyzékben megjelenítse, és az Ön által képviselt vállalkozás neve mellett a MEHI által meghatározott, a pontozási rendszerben nyilvánosan elérhetővé tett pontozási szabályok szerint kiszámított és rendszeresen frissített pontértéket tüntessen fel. A kitöltött adatlap beérkezése után adatait feldolgozzuk, pontozzuk, és adatait a névjegyzékben megjelenítjük.

Pontozási Rendszer

Regisztráláskor minden auditáló szervezet minimum 500 ponttal indul. A pontozás a bevezető időszakban az alábbiak szerint zajlik, ez később finomításra kerül a tapasztalatok és visszajelzések alapján.  A MEHI a pontértékek változtatásának jogát fenntartja.  A mindenkor érvényes pontértékek a MEHI honlapján közlésre kerülnek.

A kötelező adatokat a bejelentkezésnél kérjük megadni, az opcionális adatok üresen hagyhatók, de az adatok megadásáért, a megadott adattól függő számú többletpont jár.

 

Adat

Adattípus

Megjelenik az adatbázisban?

Pontérték

Cégnév

Kötelező Alapadat

Igen

0 pont

E-mail cím

Kötelező Alapadat

Igen

0 pont

Telefonszám

Kötelező Alapadat

Nem

0 pont

Honlap

Opcionális Adat

Igen

10

Cím

Kötelező adat

Igen

0 pont

Alapítás éve

Opcionális Adat

Igen

10 + 1 pont az alapítás óta eltelt minden év után

Felelősségbiztosítás összege (Millió Ft)

Opcionális Adat

Igen

10 + 1 pont minden 5 M Ft összeg után

ISO 9001-es minőségbiztosítás megléte

Opcionális Adat

Igen

20 pont

Egyéb minőségbiztosítás megléte

Opcionális Adat

Igen

(egyedi elbírálás alapján)

Mérnökök száma

Kötelező Alapadat

Igen

5 pont minden mérnök után

MEKH energetikai auditor adatbázisban szereplő mérnökök száma*

Kötelező Alapadat

Igen

10 pont minden mérnök után

MEHI partnerség

Opcionális Adat

Igen

25 pont

Mérnöki kamarai tagság

Opcionális Adat

Igen

10 pont

MEKH energetikai auditor adatbázisban megjelenés*

Opcionális Adat

Igen

25 pont

Tagság egyéb szakmai szervezetben, szakmai nyilvántartásban

Opcionális Adat

Igen

(egyedi elbírálás alapján)

Vállal energiauditot

Opcionális Adat

Igen

15 pont

Vállalja energiamenedzsment rendszerek kialakítását is

Opcionális Adat

Igen

15 pont

Vállal ESCO-finanszírozást is

Opcionális Adat

Igen

15 pont

Vállal egyéb szolgáltatásokat

Opcionális Adat

Igen

(egyedi elbírálás alapján)

Referenciamunka leírása

Opcionális Adat

Igen

25 pont 

Referenciát adó korábbi megrendelő telefonszáma

Opcionális Adat

Igen

20 pont


* A 2015. évi LVII. törvényben meghatározott hivatalos, a Magyar Energia- Közműszabályozási Hivatal (MEKH) által felállított névjegyzék (www.mekh.hu/energiahatekonysag) elindulásával válik aktuálissá.

Az adatlap kitöltésével és aláírásával beleegyezem, hogy a Magyar Energiahatékonysági Intézet Nonprofit Közhasznú Kft. (MEHI) adataimat honlapján, az Auditor Jegyzékben megjelenítse, és az általam képviselt vállalkozás neve mellett a MEHI által meghatározott és nyilvánosan elérhetővé tett pontozási szabályok szerint kiszámított és rendszeresen frissített pontértéket tüntessen fel. 

Regisztráció az auditor jegyzékbe