Magyar Fenntarthatósági Csúcs – 2020

2020. 10. 30.

Mit tanultunk a járványsokkból? Lesz-e újra friss levegőnk és egészséges tüdőnk? Sikerül-e visszafordítanunk az élet egyensúlyát? Egyelőre rosszak az esélyeink. Mit tegyünk másként, mint eddig? A felelősen gondolkodó és cselekvő emberek éves párbeszéde a jövőnkért. Újra számot vetünk az elmúlt évben tetteinkről, cselekedeteinkről. Mit tehet az üzleti szektor azért, hogy a világválságból a fenntarthatóságot szolgáló új úton menjünk tovább?

A tizenegyedik Magyar Fenntarthatósági Csúcs konferencia fókuszában  a COVID  világjárvány miatt keletkezett halvány remény áll. Megkönnyebbült a föld levegője. Az emberek boldog életről alkotott felfogása, értékrendje nagy változásokon ment át. Remény volt arra, hogy a fenntartható fejlődés nagyobb jelentőséget kapjon úgy a nemzetek, mint az emberek döntéseiben. Hogyan állunk a tudatosodásban? Tanultunk valamit? Vagy csakis azon dolgozunk, hogy álljon vissza minden a „megszokott” kerékvágásba? A természeti javak őrült pazarlása, pusztítása, a fogyasztás fétise tovább fokozódik, vagy a mérsékelt, józan belátás, a minőségi, a másokra, a természetre, emberre, állatra, társadalom egészére tekintettel élés erősödik?  

Idén ismét összehívják a magyar társadalom felelőseit, a tudomány, az oktatás, az üzleti élet, a civil szervezetek és az üzleti szektor, valamint a kormányzat felelős gondolkodóit és cselekvőit, osszák meg tudásukat. Beszéljük meg, mit kell tennünk, hogy a fenntartható fejlődés érdekében vegyen fordulatot az emberek, kormányok gondolkodásmódja és értékrendje. Beszéljük meg és cselekedjünk!

Többek között az alábbi előadók gondolatait hallgathatjuk meg: Ürge-Vorsatz Diána, Sipos Katalin, Farkas István, Hetesi Zsolt, László Ervin, Bartus Gábor, Tóth Gergely, Juhász Árpád és Faragó Tibor.

Időpont: 2020. november 19. csütörtök. 9.00–17.00

Helyszín: élő videókonferencia (a közvetítés helyszíne Budapest, 7 napig visszanézhető)

Program és regisztráció: https://ppkonferencia.hu/fenntarthatosagi-csucs-2020/