A MEHI partnerei

A MEHI az energiahatékonysági piac számos szereplőjével tárgyalásban van, ezek közül több céggel is igen előrehaladottak a tárgyalások.  Ennek megfelelően a MEHI partnereinek sora folyamatosan bővül. Az alábbiakban azokat a cégeket mutatjuk be, akik már a MEHI partnerei.

Stratégiai partnereink

 
A Kingspan Kft. a nemzetközi Kingspan Group Plc tagja. Cégük vezető szerepet tölt be az építőipar számára készített, kiemelkedő minőségű hőszigetelt szendvicspanel termékek tervezésében és gyártásában. A legkiválóbb alapanyagokból előállított falpaneleik és tetőpaneleik ideális megoldást kínálnak az építőipar minden szektorában.
 

A Weishaupt az egyik nemzetközileg vezető vállalat a tüzelőberendezések, a fűtő- és kondenzációs berendezések, a szolártechnika, a hőszivattyúk és az épületautomatizálás területén. Az 1932-ban alapított vállalat világszerte több, mint 3000 embert alkalmaz, 39 országban rendelkezik képviselettel, a 2010-es üzleti évben 483 millió euro volt konszolidált forgalma. Gyárai Németországban és Svájcban találhatók. A Weishaupt nagy súlyt helyez a kutatásra és fejlesztésre, valamint arra, hogy tüzelőberendezéseinek lehető legnagyobb részét saját maga gyártsa, így biztosítva a legmagasabb minőséget.

Rácz József, ügyvezető igazgató

„Azért lettünk MEHI-partnerek, mert a MEHI-t professzionalitása, céljai és szakértői háttere alkalmassá teszik arra, hogy hitelesen képviselje a  nyilvánosság, illetve a kormányzat előtt az energiahatékonyság fontosságát.”

A Xella International GmbH magyarországi leányvállalata 1991 óta van jelen a hazai építőanyagipari piacon. Az YTONG Hungary Kft. néven ismertté vált vállalat 2005. óta Xella Magyarország Építőanyagipari Kft. néven folytatja tovább tevékenységét, melyek részei: az YTONG-Falazóelemgyár (Halmajugra), a SILKA-Falazóelemgyár (Iszkaszentgyörgy), és a Kereskedelmi Iroda (Budapest). A cég meghatározó tényező a hazai építőanyagipari piacon. A mintegy 135 főt foglalkoztató vállalat tavaly 400.322 m3 YTONG-ot és 31.000 m3 SILKA-t értékesített belföldön.
A Xella Baustoffe GmbH további márkái az Aestuver (tűzvédelmi lemezek), a Fermacell (gipszrost lapok) és a Multipor (ásványi szigetelő lapok). Márkanevek: Ytong, Silka

Vidor Győző, ügyvezető igazgató

„A MEHI meggyőzően, szakmailag hitelesen kommunikálja az energiahatékonyság érdekeit úgy a sajtóban, mint a kormányzat felé.”

Partnereink

Az  Ariston Thermo a világ egyik vezető vállalata a fűtő és vízmelegítő rendszerek területén. A csoport 2014-ben több mint 150 országban mintegy 7,4 millió terméket értékesített, teljes forgalma pedig elérte a 1340000000 eurót. Jelenleg 6600 alkalmazottal dolgozik 32 országban, ahol 53 vállalat es 5 képviseleti iroda látja el a tevékenységet. Jelenleg 12 országban működtet 22 gyártó egységet. Az Ariston csoport az Ariston, Elco, Chaffoteaux, ATAG és Racold termékek valamint  szolgáltatások és rendszerek teljes választékát kínálja világszerte. A vállalat elkötelezettségét fejezi ki az energiahatékonyság mellett. Folyamatosan fejleszti megújuló forrásait pl. a termikus napenergia rendszerek és a hőszivattyúk területén valamint a hagyományos termékek ( például kazánok és vízmelegítők) hatékonyságának fokozásán és új projektek, befektetések keretein belül. A vállalat alapvető célja, hogy optimális kombinációt nyújtson a vásárlóknak amelyben a kényelem, az energiamegtakarítás és a környezetvédelem egyaránt jelen van.

A Bosch az európai fűtéstechnikai piac egyik legnagyobb szereplője, a fűtéstechnikai berendezések piacának valamennyi szegmensében jelen van, legyen az hagyományos gázkészülék, kondenzációs kazán, vízmelegítő, szilárdtüzelésű kazán, szolár rendszer vagy hőszivattyú. Célja, hogy ügyfeleit az innováció erejével, a gazdaságossággal, megbízhatósággal és minőséggel győzze meg. A Bosch az energiatakarékos rendszerek úttörője. Feladata, hogy a fűtéstechnikai termékeket folyamatosan fejlessze, hozzájáruljon az élhető környezet megteremtéséhez. A környezetvédelem mindig is a vállalat stratégiájának szerves része volt. Hiszünk abban, hogy a Bosch erős és ésszerű fejlődése szempontjából óriási lehetőségeket rejt magában, mivel a környezetvédelmi technika piaca gyorsan növekszik. Célja, hogy olyan termékeket kínáljon, melyek technikai megoldásokat biztosítanak az ökológiai kihívásokra.

Az Energy Hungary anyavállalata, az Észak-Budai Zrt. több, mint 25 éve foglalkozik kis- és középfeszültségű villamos hálózatok tervezésével, létesítésével és üzemeltetésével. Az energiahatékonysággal kapcsolatos tanácsadói és beruházás-finanszírozási tevékenységre 2010-ben alapította az Energy Hungary Zrt.-t.
Kiemelt tevékenységünk az energiahatékonysági projektek úgynevezett ESCO (Energy Saving Contract) konstrukcióban történő finanszírozása. Ennek keretében cégünk saját költségén végez el beruházásokat, amelyeket partnereink hosszú távon, kizárólag az elért energiamegtakarítás megosztásával fizetnek vissza.
Szolgáltatóktól független vállalatként foglalkozunk energiabeszerzés versenyeztetésével, mérnöki tanácsadással és energetikai auditálással.
Cégünk az elmúlt 6 évben számos sikeres energiamegtakarítási projektet valósított meg. Tapasztalatot szereztünk a megújuló energiák alkalmazásában, illetve meglévő rendszerek korszerűsítésében. Felkészült mérnökeink minden partnerünknek olyan egyedi műszaki megoldást dolgoznak ki, amellyel nemcsak jelentős mértékben növekedhet versenyképességük, hanem a globális környezetvédelmi célok eléréséhez is hozzájárulnak.
 
Kuntner Gábor, ügyvezető igazgató

„Mint ESCO-cégnek, az energiahatékonyság a fő profilunk. A MEHI-ben találkozhatunk a hozzánk hasonlóan gondolkodó, a jövőt építő cégekkel.”

A németországi központú Knauf Insulation közel 40 éve gyárt szigetelőanyagokat, és éves forgalma világviszonylatban 1 milliárd euró körül mozog.  A vállalat jelenleg ötven országban körülbelül ötezer alkalmazottat foglalkoztat, harminc gyárában termel üveg-, kőzet- és fagyapotot, valamint extrudált (XPS) és expandált polisztirolt (EPS).

Ma a Knauf Insulation a világ egyik legnagyobb és leggyorsabban növekvő szigetelőanyag-gyártója, amely széles választékban kínál a megnövekedett energiahatékonysági-, hő- és hangszigetelési igényeket is kielégítő termékeket lakossági építésekhez és felújításokhoz csakúgy, mint kereskedelmi és ipari épületekhez.

Aszódy Tamás, ügyvezető igazgató

„A MEHI tisztán és érthetően érvel amellett, hogy az energiahatékonysági beruházásokkal mindenki nyer”

Támogatók

2000. év tavaszán a francia AERECO S.A. azzal a céllal alapította az Aereco Légtechnika Kft.-t, hogy az általa kifejlesztett, belső páratartalom érzékelése alapján vezérelt szellőztetési rendszert megismertesse a hazai szakemberekkel, illetve elősegítse magyarországi alkalmazását. A társaság megalakulása óta több szakmai elismerésben is részesült. A páraszabályozott rendszeren belül a különböző termékcsoportok mindegyike 2006-ban, illetve 2011-ben is Kiváló Építési Termék Minősítést kapott. Az igények szerinti szabályozott szellőzési rendszerrel, eleget tehetünk az energiamegtakarítás által támasztott kihívásoknak, valamint biztosíthatjuk épületeink komfortos szellőzését és a megfelelő belső levegő minőséget is, ezért az Aereco Légtechnika Kft. elkötelezett híve az energiatakarékos szellőzési megoldások alkalmazásának.

Az ALUKÖNIGSTAHL a magasépítés területén a legmodernebb műszaki fejlesztéseknek és építészeti kihívásoknak elegettevő, dinamikusan fejlődő nagykereskedelmi vállalat. Az építőiparban kínálnak vevőiknek, partnereiknek alumínium,- acél- és műanyag nyílászáró profilrendszereket, olyan elismert márkák kizárólagos képviselőjeként, amelyek nemzetközileg is piacvezető termékeknek számítanak.
 
Az AUSTROTHERM Kft.-t 1990-ben alapították Győrben expandált polisztirolhab
hőszigetelő anyagok gyártására. Az első évek gyors mennyiségi növekedése mellett a kezdetektől nagy súlyt fektettek a minőségre és a folyamatos termékfejlesztésre. Hazánkban az Austrotherm Kft. vezette be a lépéshangszigetelő polisztirol lemezt (AT-L2, AT-L4), a lejtésképző hőszigetelést (ez 1999-ben CONSTRUMA nagydíjas lett), az expandált polisztirol habból készülő lejtéskorrekciót, a nedves környezetben is alkalmazható EXPERT termékcsaládot, majd a fokozott hőszigetelő képességű GRAFITR, GRAFITR REFLEX és a ZenitR márkanevű, speciális hőszigetelő termékeket. A gyártmányfejlesztés természetesen további beruházásokat igényelt, a szükséges gépek beszerzéséről folyamatosan gondoskodni kellett. Az évről évre bővülő forgalom 2001-ben lehetségessé tette a második, gyöngyösi gyárunk beindítását, majd 2008 őszén elindult a szekszárdi üzem is.  Az Austrotherm Kft. mellett a cégcsoportnak számos gyára működik a környező országokban, így az osztrák anyavállalatnak Németországban, Szlovákiában, Lengyelországban, Romániában, Bulgáriában, Szerbiában, Bosznia-Hercegovinában és Törökországban vannak leányválallatai.
 
 

A Bachl család vállalkozása 1926-ban téglagyártással indult Németországban. A második világháború után folyamatos növekedés következett, így a tradicionális családi vállalat több, mint 1400 alkalmazottat foglalkoztató nemzetközi cégcsoporttá nőtte ki magát.

A BACHL tevékenységi köre az építőanyagok, szigetelőanyagok, fóliák, szerkezeti elemek és műpalák előállításától, a tervezésen ill. magas- és mélyépítésen át a kulcsrakész kivitelezésig terjed. A BACHL termékek kiváló műszaki tartalmuk és kedvező ár-érték arányuk miatt a német, az osztrák, és a cseh, magyar építőanyag-piac meghatározó szereplői.
A BACHL cégcsoport értékeit, szellemiségét szem előtt tartva 2002-ben kezdte meg magyarországi működését a BACHL Kft. előbb budapesti székhellyel, egy év múlva pedig már a jelenlegi, tószegi telephelyen. 2012-ben jelentős mérföldkőhöz érkezett a hazai leányvállalat, hiszen mostantól a 40 éves szakmai múlttal rendelkező NIKECELL Kft. termékeivel kiegészülve átfogó megoldást kínál a hőszigetelésre.

A Baumit mögött 2, több, mint 110 éves múlttal rendelkező, családi tulajdonban lévő építőanyagipari konszern áll, a Schmid Ipari Holding és a Wietersdorfer csoport. 1988-ban -a korábbi két építőanyag termelő- együttműködési szerződést kötött azzal a céllal, hogy Baumit márkanév alatt Ausztria szerte felhasználóbarát, magas minőségi követelményeknek megfelelő márkatermékeket hozzanak forgalomba. A partnerkapcsolatok ápolásával az építőipar a Baumitot Ausztria 1. számú "úttörőjévé" tette. Az egységes piaci megjelenés ellenére mindkét vállalat csoport máig önálló maradt. A "vasfüggöny" lehullása és Ausztria az Európai Unióba történő belépése óta a Baumit előtt gyakorlatilag többé nincsenek határok. Az EU bővítése felgyorsítja az esélyeket és lehetőségeket ad arra, hogy a Baumit még biztosabb cég legyen. Napjainkban a Baumit nem kevesebb, mint 28 államban - Közép-, Dél- és Kelet-Európában – forgalmazó- és gyártóüzemeivel képviselteti magát a piacon.

A Dörken Kft. a németországi Dörken GmbH & Co. KG. magyarországi leányvállalata. Anyavállalatunk a  DELTA® márkanév alatt már több mint 125 éve gyárt kiváló minőségű termékeket, melyek biztonságot, megbízhatóságot és energiamegtakarítást garantálnak.

A termékpalettán tetőfóliák és kiegészítőik, PIR szarufa feletti hőszigetelő rendszerek, alapfalvédő-, szigetelő- és drénrendszerek, állvány-és takaróponyvák találhatók.

A HAJDU Hajdúsági Ipari Zártkörűen Működő Részvénytársaság a fogyasztók megújuló igényeit korszerű, rendszerelvű, jó minőségű és környezetbarát háztartási készülékekkel kielégítve, a családok természetes segítőtársa.
Céljuk a HAJDU márkanév, mint regionális márka elismertetése, ismertségének erősítése, valamint a HAJDU termékekhez hűséges európai vevők igényeinek teljes körűen megfeleljenek. A háztartásokban már bevált termékeink legfontosabb jellemzőjének azok jó minőségét, kiváló megbízhatóságát, szolgáltatásaink erősségeinek a széleskörű és biztos szerviz- és pótalkatrész ellátást tekintik. Társaságuk számára fontos szempont a környezet megóvása, a környezetterhelések minimalizálása is. A jövőben is ezeket a jellemzőiket erősítik, és ennek érdekében tanúsított, szabványos minőségirányítási és környezetirányítási rendszert működtetnek.
Cégük a fenntartható életmód elkötelezett híveként szeretne hozzájárulni a lakosság, az intézmények, az önkormányzatok, a cégek és egyéb szervezetek környezettudatos és energiatakarékos életmódjához, működéséhez. Ezen cél érdelében komplex energetikai tanácsadást kínálnak és valósítják megszemléletformáló projektjeiket.
 

Az ista nemzetközi energiahatékonysági szolgáltatóként több mint 110 éves tapasztalattal rendelkezik a fűtési költségmegosztók értékesítése és a fogyasztásarányos költségelszámolások, valamint az energiamenedzsment szolgáltatások terén. A világ 25 országában több mint 15 millió fogyasztónál közel 50 millió készüléket (fűtési költségmegosztót, vízmérőt és hőmennyiségmérőt) üzemeltetünk.

1996 óta Magyarországon is a megbízható és pontos, a mindenkor hatályos jogszabályoknak megfelelő fogyasztásmérést és elszámolást, valamint a fogyasztásmérők, költségmegosztók és egyéb fűtési szerelvények széles skáláját biztosítjuk a termékekhez kapcsolódó szolgáltatásainkkal együtt. Rádiókommunikációs vízmérőinket többek között a Fővárosi Vízművek ajánlásával értékesítjük.

A magyarországi házközponti-, illetve távhővel ellátott épületek (többségében elöregedett) fűtési rendszereiben társaságunk nemcsak a fűtési költségmegosztók felszerelését és telepítését végzi el, hanem a lakóközösség igénye alapján az adott lakóépület fűtési rendszerének teljes korszerűsítését is vállalja. Az épületen belül elvégzett fűtéskorszerűsítést követően nemcsak mérhetővé, hanem egyénileg szabályozhatóvá, így komfortosabbá és takarékosabbá válik az épületek fűtési rendszere és kontrollálható lesz a lakások hőenergia-fogyasztása. A korszerűsített lakásokban a hő-, és vízfogyasztás mérése és társaságunk pontos, fogyasztásarányos költségelszámolása által a lakók jelentős energia-, és pénzbeli megtakarítást érhetnek el.

Aktuális információk a honlapunkon: www.ista.hu  és a Facebook-on

 

A Lasselsberger-Knauf Építőanyagipari Kft. Magyarországon és a környező országokban építőipari termékek gyártásával és forgalmazásával foglalkozó piacvezető vállalat. A magyarországi gyártók között az egyik legszélesebb termékportfoliót kínálja a színező- és az alapvakolatoktól a hidegburkolási termékekig, melyek lehetővé teszik a minőségi alapanyagok felhasználását az új építésű és felújítandó épületek esetén egyaránt. 
 

Az LG Energia Kft. 2002 óta foglalkozik a megújuló energiaforrások hazai alkalmazásának kutatásával, az energiaforrások optimális és hatékony hasznosításával, az energetikai technológiák létesítésével, üzemeltetésével, vízüzemével kapcsolatos szakértői, műszaki-fejlesztési tanácsadással, valamint tervezéssel.  Az alapítástól kezdve az volt a cég filozófiája, hogy tapasztalt energetikusok tehetséges fiatalokkal együtt valósítsák meg a fejlesztést, tanácsadást és a tervezést. Az elmúlt években így jelentős ismeret halmozódott fel a zöld energetika és a vízüzem területen.

Néhány vállalkozó megalapítja a Plastik Műanyagipari Kisszövetkezetet. Ebből a vállalkozásból vált ki később Felcsuti Csaba, és megalapította a METALPLAST Gmk-t, amely fém- és műanyagipari termékek gyártására szakosodott, és elsősorban az akkori idők nagyvállalatai részére termelt és végzett fejlesztéseket.

A Murexin 25 éve megbecsült szereplője a hazai építőanyag-iparnak, osztrák tulajdonú anyavállalatunk nemzetközi szinten több, mint 25 országban van jelen.

A Murexin mintegy 800 féle építési segédanyagot kínál a pincétől a padlásig: hideg és melegburkolat ragasztás, műgyanta bevonatok, szerkezet szigetelés, homlokzati hőszigetelés technika. A Murexin hidegburkolat ragasztási rendszer teljes körűen tartalmazza a felület előkészítéséhez szükséges alapozókat, aljzatkiegyenlítőket, kenhető vízszigeteléseket, burkolatok ragasztóanyagait, fugázókat, szilikonokat.

Építési kérdéseire nálunk hosszútávú megoldást talál.

Murexin. Ami tart.

A Pannon Építőműhely Kft. 2009-ben alakult vállalkozás, mérnök és közgazdász végzettségű munkatársai energetikai tanácsadással és építészeti-gépészeti kivitelezéssel biztosítják az energetikailag optimalizált megoldásokat.

Az energetikai tanácsadás területén teljeskörű szolgáltatást nyújt vállalati, egyházi, önkormányzati és magán ügyfelei részére, melynek keretében műszaki felmérésen alapuló energetikai koncepciót és energetikai tanúsítványt készít. Az üzemeltetés minden olyan területét vizsgálja, ami energia megtakarítást eredményezhet: építészet, gépészet, villany, víz, energiabeszerzés és az emberi tényező, így Ön valóban a legkedvezőbb energetikai beruházást valósíthatja meg. Az energia kontroll rendszer segítségével lehetővé válik az energiafogyasztás részletes mérése, így az energia fogyasztás elemezhetővé és összehasonlíthatóvá válik, ill. megfelelő információ áll rendelkezésre az automata beavatkozásra és szabályzásra is, ami további energiamegtakarítást eredményez. Az építészeti-gépészti kivitelezés területén küldetését a több munkanemből felépülő, komplex generálkivitelezői feladatok mérnöki megoldása jelenti, amely során maximálisan szem előtt tartja az energiamegtakarítást eredményező megoldásokat.

 

Pipelife Hungária Műanyagipari Kft. a magyar műanyagcső- és szerelvénygyártó piac meghatározó szereplője, a nemzetközi Pipelife Csoport tagja. A társaság debreceni gyárában víz-, gáz-, szennyvíz-, csatorna-, kábelvédő és drén, valamint ötrétegű – ivóvíz és fűtési hálózatokhoz használt – csövek készülnek. A Pipelife a modern felületfűtési és -hűtési rendszerei révén elkötelezett híve a komfortos és energiatakarékos megoldások elterjesztésének.

 

 Projectdoctor Kft 17 éves tapasztalattal rendelkezik energiahatékony lakóépület korszerűsítésekben. Számos megoldással, szakirodalommal, rendezvényekkel, workshopokkal, műszaki-pénzügyi-szervezési megoldásokkal segítjük elsősorban társasházi ügyfeleink korszerűsítéseit és pályázatait. Ilyen minőségben a 2016-ban azt Energiaklub felkérésére „A többlakásos lakóépületek energiahatékonyságát javító uniós projekt”-ben szakértőként a közös döntések nehézségeit vizsgáltuk*.

Küldetésünk az energiahatékony társasházi lakóépületek megteremtése, ahol a tulajdonosok önerejükből elérik a valódi és végleges rezsicsökkentést. Ahol a lakástulajdonosok és a közös képviselet közös egyetértésben olyan megújult épületeket alkotnak, amelyek a tulajdonosoknak passzív jövedelmet termelnek, de emellett segítségére vannak a társadalomnak az élhetőbb városok megteremtése és az üvegház hatású gázkibocsátás csökkentésében is. Ezért segítjük a társasházakat-lakásszövetkezeteket és lakástulajdonosokat nézőpontokkal, megoldásokkal, a gondolkodás formálásával, a kézzelfogható, gyakorlati jó példákkal, és azok megvalósításával, ami kiemeli őket a mindennapi mókuskerékből, és elérhetik a megérdemelt sikert, a fele rezsi költséggel fenntartható, energiahatékony lakóházukat!

Czabarka Mihály ügyvezető: „Azért lettem a MEHI partnere, mert nagyon sok párhuzamos utunk volt. Egyetértek a MEHI céljaival és ezen a piacon dolgozom kb 17 éve. Szívügyem az energiahatékonyság. Mivel egy kicsi, de dinamikusan növekvő tanácsadócég vagyunk, kölcsönösen nyerünk egymással. Amit kapunk: profi kommentelés, vélemények, információk, jelentések, konferenciák, előrejelzések, elemzések a témában. Miért fontos ez? A mai hazai közállapotok között egyáltalán nem trendi, nem üzleti és nem szexi a megközelítése az energiahatékonyságnak. Pedig a jövő üzletileg és fenntarthatósági szempontból is erre van! Végre van egy olyan (szakmai és nemcsak műkedvelő) közösség, amely ezt az utat képviseli!”

Aktuális és bővebb információk a honlapunkon: www.projectdoctor.hu és a Facebook-on: https://www.facebook.com/FELEREZSI.HU/ . (*Low Energy Apartment Futures, LEAF, bővebben: http://www.lowenergyapartments.eu/about-leaf/leaf-project-partners/energiaklub/#) .

A magyar Raiffeisen Bank egyidős a hazai kétszintű bankrendszerrel. Az indulása óta egyenletesen és meggyőző dinamikával növekedő bank mára a magyar pénzügyi szféra egyik meghatározó, univerzális pénzügyi szolgáltatásokat nyújtó szereplőjévé vált. Eredményeinket a hatékonyságot javítva, új termékeket bevezetve, a belső szervezetet folyamatosan megújítva értük el, mindvégig szem előtt tartva vállalati, önkormányzati és magánügyfeleink magas színvonalú kiszolgálását. A Raiffeisen Bank rugalmasan alakítja szolgáltatásait, alkalmazkodva ügyfelei elvárásaihoz. A lakossági üzletág a magyarországi bankok között egyedülálló módon minőségi, háromszintű kiszolgálásban részesíti magánügyfeleit (Lakossági, Prémium, Private Banking szolgáltatások). A vállalati üzletágon belül, a kis- és középvállalatok számára speciális termékeket és szolgáltatásokat alakított ki a bank. Az 1994-től működő önkormányzati üzletág pedig önkormányzati partnerei számára nyújt teljes körű banki szolgáltatásokat.

Kerekes Roland, üzletágvezető-helyettes

A Saint-Gobain Isover Hungária Kft. 15 éve forgalmazza Magyarországon a jól ismert és széleskörűen sikerrel alkalmazott Isover üveggyapot és kőzetgyapot termékeket. Tevékenységének célja mindenkor a piaci igényeknek és üzleti partnereinek magas szintű, megbízható kiszolgálása volt. Működésének tizenötödik évfordulóján immár teljeskörű választékot biztosít az épületek hőszigetelési és akusztikai megoldásaihoz, miközben különös gondot fordít a felhasználók munkájának megkönnyítésére és a környezet védelmére. Évtizedes fejlesztései eredményeképpen az ISOVER a legjobb kombinációját biztosítja:
a hőszigetelő és hangszigetelő funkcióknak,
a tűzbiztos megoldásoknak,
a környezet védelmének.
 
Tevékenységének eredménye egyaránt jelentkezik olyan innovatív termékek előállításában, mint az egyedülálló ISOVER U LTIMATE integrált üveg-kőzetgyapot filc, valamint előremutató, környezetkímélő technológiák fejlesztésében és elterjesztésében, mint amilyen az Isover Multi-Komfort Passzív Ház koncepció. Szálas és polisztirol szigetelőanyagainak széles választéka tetőtől talpig megoldást nyújt az épületek energiatakarékos és fenntartható építéséhez és felújításához, az egészséges és kényelmes lakó- és munkakörnyezet biztosításához.
 

A több mint 165 éves történetre visszatekintő Siemens egyike a világ vezető technológiai vállalatainak. A Gizella úti központi telephely mellett két további helyszínen folytat termelőtevékenységet a Siemens. A csepeli II. Rákóczi Ferenc úti gyárban elsősorban külföldi piacra gyártunk száraz- és olajos transzformátorokat, Késmárk utcai telephelyünk pedig turbinalapát- csapágyház- és komponensgyártással, anyagvizsgálattal valamint gőzturbinák, kompresszorok gyártásához kapcsolódó mérnöki munkával járul hozzá a Siemens magyarországi tevékenységéhez.

A Stiebel Eltron 1924 óta fejleszti, gyártja a legmagasabb műszaki színvonalon a korszerű épületgépészeti és elektromos rendszereket, készülékeket. A családi vállalat, mára több ezer főt foglalkoztató, világszerte ismert céggé fejlődött. Szakértelmét, tapasztalatát számos szabadalom és csúcsminőségű energiatakarékos rendszer tükrözi. 
A németországi vállalat a 70’-es években kezdett a megújuló energiaforrások felé fordulni. 
  • A legfontosabb termékcsoportok:
  • Hőszivattyú
  • Napkollektor
  • Napelem
  • Hővisszanyerő szellőzés
  • Használati meleg víz termelők
  • Elektromos fűtés
A Magyarországon több mint 20 éve folyamatosan jelenlévő cég, szervizzel, szaktanácsadással, raktárral és bemutatóteremmel szolgálja partnereit és az érdeklődőket

A TONDACH a hosszú élettartamú és értékálló kerámia tetőcserepek és tetőrendszerek vezető gyártója. A vállalat a WIENERBERGER cégcsoport tagja. A cég leginkább termékeinek magas minőségéről, munkatársainak szakmai kompetenciájáról, innovatív, de elsősorban természetes tetőfedési megoldásairól és átfogó szervizszolgáltatásáról ismert.

A magyar leányvállalat – köszönhetően hazai gyártású termékeinek széles forma- és színválasztékának – igazán egyedi megjelenésű, kreatív tetőmegoldásokat kínál az építkezők számára. Termékeiből 1392 féle variáció állítható össze.

A cég folyamatos termékfejlesztésének célja, hogy minél jobban kiszolgálja a piaci igényeket és megfeleljen a divatirányzatoknak, trendeknek és építési előírásoknak is. A vállalat üzleti békéscsabai és csornai gyáregységeiben közel 50 millió tetőcserép készül évente. A magyar leányvállalat kb. 300 fő dolgozót foglalkoztat. Hazánkban közel kétmillió ember él TONDACH® tető alatt.

Az Uponor 1965 óta foglalkozik csővezeték rendszerek gyártásával, mára már világviszonylatban is a piacvezető gyártók közé tartozik. A vállalat 4000 alkalmazottat foglalkoztat, jelen van több mint 100 országban, az éves árbevétele meghaladja a 1.000 millió €-t. Az Uponor több mint 20 éve nyújt ügyfelei számára sugárzó fűtési-hűtési, radiátoros, vízellátási, valamint távhőellátással kapcsolatos megoldásokat Magyarországon is. Alkalmazásaik rendszergaranciával kerülnek forgalomba, nagykereskedői partnereinken keresztül.

Folyamatos fejlesztéseik energiahatékony termékeket eredményeznek, a környezetvédelem és a fenntartható fejlődés figyelembevételével. Céljuk a jobb emberi környezet kialakítása a minőség szem előtt tartásával.

A Vaillant márka termékei 1904 óta kaphatók Magyarországon. Kezdetben a németországi gyár közvetlenül látta el a magyar piacot, 1992 óta viszont a Vaillant-csoport saját leányvállalatán, a Vaillant Hungária Kft.-n , - 2006. július 1. óta a Vaillant Saunier Duval Kft.-n - keresztül elégítjük ki a helyi igényeket. A Vaillant fejlesztési tevékenységének eredményei a leányvállalaton keresztül rövid időn belül a magyar piacon is elérhetők, termékpolitikánkban kiemelt hangsúlyt fektetünk az energiatakarékosságra és a megújuló energiaforrások hasznosítására, ezen keresztül a környezetvédelemre. Ezért is található a Vaillant termékpalettáján a kondenzációs készülékek és napkollektorok széles köre, a magas szintű, komplex szabályozással és rendszerszemlélettel együtt.